Sommarhälsning från Learntech!

495 247

Hej,

Så var midsommar passerad och veckorna innan semestern verkar tiden aldrig räcka till. På Learntech har vi firat studenter och det är fantastiskt att se all den energi och framtidstro som den unga generationen nu kommer in med. 

I slutet av maj anordnade vi ett kunskapsdelningsevent med många deltagare från nuvarande och tidigare uppdrag. Vi på Learntech delade hur vi ser på förutsättningarna för en lärande organisation. Därefter följde dialoger i grupper kring goda exempel och gemensamma utmaningar i det här arbetet. Största utmaning med att bygga en lärande kultur är tid, samt att skapa förståelse för hur viktigt det är.  

Högst upp på agendan för de flesta är just nu att stötta medarbetaren att ta ett större eget ansvar för sin utveckling och främja beteenden som tex Growth Mindset. Men det är också viktigt att stötta cheferna i att vara learning drivers. Just att få dela erfarenheter med andra i samma situation var väldigt uppskattat och gav mersmak, så vi planerar att göra fler liknande event.  Mer info kommer! 🚀 

Och till sist, semestern är en tid för återhämtning, så efter den här händelserika våren passar det perfekt nu med sommar och tid för eftertanke. Läs gärna mer om våra reflektioner nedan och få lite tips på sommarläsning. 

Glad midsommar och ha en riktigt skön sommar önskar vi på Learntech!

Gustaf, Karin, Lotta, Tomas & Ulf

Learning Conference

21-22 september arrangeras “Learning Conference” i Stockholm. Det är ny mötesplats för konkurrenskraftens nya valuta: utveckling av kompetenser och livslångt lärande. Precis de ämnen som vi på Learntech älskar att arbeta med, så vi kommer att delta som utställare.

På “Learning Conference” kan man få nyheter inom L&D, delta i viktiga samtal och få nya reflektioner om framtidens innovativa arbetssätt. På plats finns en rad spännande experter, politiker och branschprofiler, t ex Nigel Paine, David James, Donald Clark, Johan Skoglöf och Einar Schow. Om du inte hört talas om dem tidigare, gå in på Learning Conference/talare och läs mer. Där kan du också boka din biljett (om du inte redan gjort det). I samband med Learning Conference delas Swedish Learning Awards ut, så det blir även lite galaglitter. Det ser vi fram emot!

På tal om Swedish Learning Awards, så gick nomineringstiden ut den 15 juni. Vi vet att många av våra kunder har varit engagerade tidigare, som tävlande – och ibland vinnare – men även som deltagare i jurygrupperna. Ett spännande och lite ärofyllt uppdrag. Vi ser fram emot att få se årets nominerade bidrag efter sommaren.
Uppdrag på Learntech

Vi har i dagarna sammanfattat och avslutat ett av Learntechs allra mest spännande projekt, Integrated learning in cutting-edge digital technologies. Tillsammans med ABB, Saab och Ericsson har vi tagit fram en modell för lärande integrerat i arbetet i avancerade projekt. Det handlar om hur experter lär sig av varandra, och hur deras kunskap ska kunna spridas vidare till andra medarbetare. Ett otroligt spännande arbete, och vi fortsätter nu med att använda modellen i fem riktiga projekt, och från nu ingår även Volvo.

Läsvärda rapporter och artiklar

Och för att få lite inspiration på vägen kommer här lite lästips i sommar:

  • AI i utbildning: Tipsar om att följa Philippa Hardman som ligger på yttersta framkant hur AI kan vävas in i learning design. Forskare på Cambridge & Harvard och har tagit fram konceptet DOMS™️ Learning Design Engine.
  • Donald H Taylor har släppt sin årliga Global Sentiment Survey 2023 som listar vad som är hetast inom lärande i yrkeslivet
  • Watershed har släppt sin rapport Measuring the Business Impact of Learning in 2023 som bla beskriver vilka beteenden hos en L&D organisation som gör att de uppfattas som en strategisk partner till verksamheten.
  • Passar på att tipsa om HELIX Competence Centre (HELIX) som är ett forskningsprogram på Linköpings Universitet med fokus på hållbar utveckling i organisationer. Den röda tråden i forskningen är att utveckla kunskap om hur goda arbetsvillkor i termer av lärande, hälsa och jämställdhet kan kombineras med effektivitet och innovationsförmåga

Till sist…
.. tveka inte att ta kontakt med oss om du vill diskutera, utbyta erfarenheter, samarbeta eller bara ta en fika. Det är tillsammans vi skapar framtidens lärande.
Följ oss gärna i sociala medier på Linkedin, Instagram och Facebook.