God Jul och nytt webinar om AI

1024 531

Nu är det snart jul igen och det är tid för summering av det gångna året. Vi kan konstatera att det finns två sidor av 2023. Å ena sidan är omvärlden kaotisk med mycket osäkerhet, men å andra sidan har det varit ett väldigt spännande år med flera stora milstolpar.  

2023 är året då AI tog fart, efter att Chat GPT lanserades, och vi har redan lärt oss en hel del. Men det finns mycket kvar att förstå om möjligheterna och riskerna med AI. Vi på Learntech kommer genomföra ett webinar 16 januari om hur AI kan användas för lärande. Läs mer och anmäl dig via länken här

2023 är också året då vikten av kompetens på allvar kommer upp på ledningsnivå och lärande och kompetens är med i företagsledningars affärsplaner. Att organisationer måste bli mer lärande köper väl alla in på vid det här laget men vi håller fortfarande på att hitta vägarna att ta oss dit.

För oss på Learntech har det varit ett roligt och aktivt år med deltagande i bland annat Learning Conference, Learning Lab på RISE, poddar, föreläsningar och fortsatt arbete i att utveckla branschen via branschorganisationen Promise. Och i november genomförde vi ett webinar på temat lärande organisationer där vi presenterade vår modell för hur man bygger en lärande organisation. Och fler webinarier kommer, håll utkik under 2024!

Vi har lärt oss mycket under året, av er, av varandra, i våra kunduppdrag och av att läsa rapporter. Några av våra inspirationskällor har vi listat nedan. Titta gärna igenom om ni får lite tid över.

Avslutningsvis vill vi tacka alla våra härliga kunder, branschkollegor, partners och vänner för ett riktigt bra samarbete under året. Och det är tillsammans vi skapar framtidens lärande så låt oss fortsätta samarbeta och dela erfarenheter framöver.  

Vi på Learntech önskar er alla julefrid och ett gott nytt år  Gustaf, Ulf, Lotta & Tomas


Bra rapporter och artiklar: 

Josh Bersin – Why Are Some Companies More Dynamic Than Others?

Intressant artikel om varför vissa organisationer är mer framgångsrika, mer lönsamma och har mer engagerade medarbetare än andra. Svaret är enligt Josh Bersin att skapa det han kallar för Dynamic Organizations.

State of the Global Workplace 2023 Report, Gallup

I en global undersökning av Gallup så visar de på att endast 23 % av medarbetarna är engagerade. Samma undersökning visar på att genom att utbilda cheferna i ett coachande ledarskap så gick engagemangsnivån upp.  

Explaining the Use of AI in Corporate Training, Paradiso Solutions

En bred spaning med ett praktiskt anslag, om var AI kommer spela mest roll för lärande i företag och organisationer. Paradiso Solutions är en amerikansk leverantör, men innehållet i artikeln är ändå balanserat.  

Josh Bersin – The Role Of Generative AI In HR 

En artikel som beskriver hur generativ AI kommer påverka de områden HR arbetar inom. Artikeln är generell men har en del bra reflektioner och praktiska tips, och avslutar med förslag på hur och var man kan starta arbetet. 

The Six Elements of a Good Skills Strategy

En rapport från RedThread Research som ger handfasta råd hur vi tar fram en strategi för skills, med olika förhållningssätt baserat på verksamhetens situation och varierande behov.


Tips på utbildningar:

Det finns massor av kurskataloger som erbjuder bra utbildningar på olika teman. En av de vi själva använder är LinkedIn Learning. Har du tillgång till den så kan vi varmt rekommendera följande tre utbildningar. Titlarna säger det mesta om innehållet.  

  • Transformative Leadership
  • Upskilling and Reskilling your workforce
  • Using PowerPoint in Education

Learntech webinar

Hur AI kan användas för lärande, 16 januari kl 15-16. Anmälan >>

Learning Conference 2024 Vi passar också på att redan nu tipsa om nästa års Learning Conference den 18-19 september i centrala Stockholm (Sergel Hub).